Friday 2 May 2014

Početak

Poštovane kolege i svi zainteresovani za tematiku kojom se ovaj Blog bavi, želim odmah na početku izraziti zadovoljstvo što sam našao vremena i prostora da na jednom mjestu okupim, ako ne sve, ono barem većinu informacija iz oblasti zaštite gajenih biljaka. Za početak, veća pažnja će se obratiti vodećim ratarskim kulturama dok bi kasnije, naravno i uz vašu saradnju sigurno više prostora bilo i za ostale vrste ratarskih kultura.

Pokretanje i vođenje ovakvog Bloga proisteklo je iz potrebe informisanja o novim načinima i sredstvima u zaštiti gajenih biljaka, čije su informacije nekad nedostupne ili teško pronalažene od strane korisnika što je znatno uticalo na efektivnost i efikasnost u procesu sprovođenja ovog značajnog aspekta poljoprivredne proizvodnje.

Naravno, ova problematika je veoma kompleksna i opširna i sigurno će biti stvari koje će se tek vremenom naći u sadržaju ovog Bloga, ali za početak mi je cilj formirati osnovu oko koje će se dalje širiti i oblikovati informisanost, kako stručnjaka iz ove oblasti tako i samih poljoprivrednih proizovđača.

Ipak, sve informacije i preporuke koje se ovdje budu iznosile imaju „Informativni“ kakater i nikako se ne mogu uzeti sa potpunom sigurnošću, te savjetujem sve one koji bi koristili iste da se prije svega upoznaju sa situacijom na svojim proizvodnim površinama a potom da kontaktiraju nekog od stručnjaka zaštite biljaka u svojoj okolini ili na prodajnim mjestima kod kojih nabavljaju zaštitna sredstva.

Isto tako, sve proizvođače sredstava zaštite koje u okviru Bloga budem navodio nemam namjeru reklamirati niti ih izdvajati iz niza drugih. Njihov naziv i ime prevashodno trebaju poslužiti lakšem pronalaženju pojedinih preparata i što efikasnijem sačinjavanju plana zaštite.

I za kraj, molim sve kolege i ljude koji u proizvodnji koriste raznorazna zaštitna sredstva da se, što je moguće više pridržavaju principa INTEGRALNE ZAŠTITE BILJAKA i da nastoje, što je moguće više sačuvati životnu sredinu za naraštaje koji dolaze.

HRANA JE BUDUĆNOST !!!

Pozivam sve zainteresovane za saradnju da se jave i da zajedno damo što više pouzdanih i korisnih informacija koje će nam svima pomoći, jer...

HRANA JE BUDUĆNOST !!!

No comments:

Post a Comment